Een stage in tanzania

Frank Groeneveld

Student Technische Informatica

Martijn Reijerse

Student Technische Informatica · 21-12-1986

TU-Delft · UDSM

Eerste les afdingen

Martijn Reijerse · 21-04-2008, 09:06

Donderdag zijn we vroeg naar de Universiteit vertrokken om weer aan de slag te gaan met ons project.

Vrijdag zijn we weer verder gegaan met ons project op de Universiteit. De kolonie apen was nu voor de deur van het Computing Centre te vinden dus we hebben nog wat foto’s van deze beesten kunnen schieten.
‘s Middags kwam de Ierse Tanzaniaanse ons om hulp vragen bij een project. Uit het gesprek met haar bleek dat ze eigenlijk niet wist hoe ze dit aan moest pakken en ons wou vragen of wij haar wilden helpen. Dat willen we wel, maar we vragen ons echt af dit project wel gaat lukken.

Zaterdag was weer een vrije dag voor ons en omdat we nodig moesten pinnen besloten we om het Msanani schiereiland te verkennen, want hier is een Barclays bank waar onze pinpassen worden geaccepteerd. Op dit schiereiland wonen de rijken van Tanzania. Hier is ook de slipway te vinden, dit is een gebied waar mensen kunnen winkelen, eten en drinken aan het water.
Na 1,5 uur in een Daladala te hebben gezeten kwamen we bij de laatste halte van de rit. Toen we uitstapten hadden we totaal geen idee waar we waren. We hadden vrijdag een kaart gekocht van dit gebied, maar omdat er maar op weinig straten een straatnaambordje te vinden is, duurde het vrij lang voordat we wisten waar we waren.
Langs de weg naar de slipway staan gigantische villa’s achter hoge muren met bovenop elektriciteitsdraad. Deze mooie villa’s vormen wel een groot contrast met de weg waaraan ze staan, want deze is namelijk een grote modderpoel. Aangekomen op de slipway zijn we gaan pinnen en eten. Er zijn hier een aantal gezellig terrasjes langs het water. Ook vertrekt hier de boot naar Bongoyo, dit is een eiland met mooie stranden. Iets waar we zeker nog een keer naar toe willen.
Na het eten hebben we rest van het schiereiland verkend en zijn we naar Coco Beach gelopen. Daar hebben we langs de kant van het water op een terrasje wat gedronken. Op weg terug naar de Daladala kwamen we een strandventer tegen met paraplu’s. Omdat we toch al van plan waren om paraplu’s te kopen vroegen we hoeveel hij er voor wilde hebben. 10.000 shilling per paraplu, dat vonden we te veel. Na hevig onderhandelen kregen we twee paraplu’s voor 10.000 shilling.
Op de terugweg zijn we bij Mlimani gestopt om nog een hapje te eten. Inmiddels kennen alle obers ons daar, want we zijn vaste klant. Wanneer je dan ook besluit om een keer bij een andere tent te gaan eten, komen ze haastig naar je toegelopen om te vragen of het eten de vorige keer niet gesmaakt heeft. We hebben ze toen uitgelegd dat we gewoon van wat afwisseling houden. Dat was prima, zolang we de volgende keer maar weer eens bij hen kwamen eten.
Na het eten hebben we nog wat boodschappen gedaan en zijn we naar huis gegaan.

Gisteren waren we van plan om eens lekker uit te slapen. Na ons eerste weekje werken hadden we dit wel verdiend. Jammer genoeg stonden we om 8 uur alweer naast ons bed, want een kolonie huismussen vond het nodig om ons uit onze slaap te houden. Slapen konden we toch niet meer dus besloten we om naar het sportterrein van de universiteit te gaan en daar een balletje te gooien. Op het voetbal veld naast het basketbalveld werd een wedstrijd gespeeld. Dit moest een voetbalwedstrijd voorstellen, alleen vanwege de gigantische plassen op het veld leek dit meer op een waterballet.
De morgen begon met een blauwe lucht, maar om een uur of twaalf was deze blauwe lucht veranderd in een donkergrijze wolkendeken. Het leek ons slim om snel terug naar onze kamer te gaan, want we waren namelijk geen paraplu’s bij ons. Thuisgekomen was douchen al niet meer nodig, want onderweg was al ons basketbal zweet al van ons afgespoeld.
Nadat de bui voorbij was wilden we eens gaan kijken op de Mwenge Craft Market. Dit is een verzameling van stalletjes waar handwerken worden gemaakt en verkocht. Op Mwenge aangekomen liepen we de verkeerde kant op en konden we de Craft Market niet vinden. Achteraf waren we toch blij dat we de verkeerde kant op waren gelopen, want we vonden wel een Barclays waar we voortaan kunnen pinnen. Uiteindelijk hebben we de Craft Market wel gevonden, maar hadden we geen zin meer om te kijken omdat een terrasje en een koude biertje ons wat aantrekkelijker leek. Na ons biertje hebben we nog wat boodschappen gedaan en hebben we de Zuid-Afrikaanse McDonalds (Steers) eens uitgeprobeerd. Dit smaakte ons erg goed, dus we zullen hier nog wel vaker te vinden zijn.

We hebben nu wat problemen met het plaatsen van foto's. We hopen ze later vandaag op de site te zetten.

Reacties op dit bericht

petra schrijft:

21-04-2008, 19:24

hee frankie boy,alles goed daar? jullie hebben daar wel mooi uit zich zeg nog naar je zin daar? hebben juliie goed weer?

groetjess petra,peter,michiel,erik

Rob en Tas schrijft:

21-04-2008, 20:25

Hoi!

Dat klinkt weer niet verkeerd al die stranden zo dicht in de buurt!! Jammer dat de foto's even niet lukken maar we zijn wel erg nebieuwd naar jullie apen.

Groetjes uit Rotterdam

Frank schrijft:

22-04-2008, 07:41

Ha Petra, ja alles goed hier. Het weer is wisselend. Het is nog regenseizoen hier, dus we hebben soms een fikse bui, maar het is wel altijd warm (25 graden ofzo).

Frank

Wilma schrijft:

23-04-2008, 12:42

Hoi Martijn,

Wat een mooie fotos weer, ik ben benieuwd naar de rest.Van Lies hoorde ik dat jullie nu een beetje beginnen te wennen aan het leven daar. Leuk dat jullie zo uitgebreid verslag doen. Ik laat het ook weer aan opa lezen, die vind het geweldig om te leze.

Groetjes Wilma

 

Copyright © 2008-2009 Martijn Reijerse and Frank Groeneveld. Use of photos is strictly prohibited.