Een stage in tanzania

Frank Groeneveld

Student Technische Informatica

Martijn Reijerse

Student Technische Informatica · 21-12-1986

TU-Delft · UDSM

Wat een luxe!

Frank Groeneveld · 14-04-2008, 16:39

Nadat we 's ochtends even onze email hadden opgehaald een een bericht op de website hadden geplaatst, zijn we de campus gaan verkennen. We hadden inmiddels al door dat het heel groot was, maar het bleek nog groter te zijn dan we dachten. Onderweg zijn we ook nog een groep apen tegengekomen bestaande uit een baviaan en een aantal groene meerkatten (zie foto's). Het was verschrikkelijk warm, maar gelukkig koelde het lekker af door het regenbuitje wat we toen kregen.
Rond de middag zijn we gaan lunchen bij Hillpark Restaurant, het restaurant op de campus waar we al eerder gegeten hebben. Daar hebben we ook even een foto gemaakt van de weg waaraan dit restaurant ligt. Zoals je ziet is het een aardig kunst om hier met een auto te rijden. Na de middag zijn we richting onze kamer vertrokken en daar troffen we onze eerste slang aan! Hij klom tegen de muur van het badhuis (zie foto).
's Avonds hebben we een Dalla Dalla gepakt richting Mwenge om bij Mlimani City (de westerse shopping mall) wat dingen te kopen en te eten. We belandden bij een westers restaurantje met heerlijke pizza's. Toen we klaar waren met eten zijn we weer richting onze kamer gegaan met twee Dalla Dalla's (we moesten één keer overstappen namelijk).
Vlak nadat we wakker werden, kwam de schoonmaakster langs. Schijnbaar vervangt ze één keer per week de lakens en dweilt ze de vloer. Luxe!
Rond negen uur vertrokken we naar het UCC. Op het UCC bleek Graham (de Schot) nog niet aanwezig te zijn. Met hem moesten we eerst ons project bespreken voor we aan de slag kunnen. Uiteindelijk verscheen hij rond lunchtijd. Hij stelde voor om eerst te gaan lunchen, samen met een Amerikaanse Ghanees en een Tanzaniaanse Ierse. Na de lunch bespraken we met hem en een werknemer van het UCC wat we het beste als project kunnen kiezen. We hebben nu besloten om bij het originele idee te blijven. We gaan een soort marktplaats bouwen voor gebruik op de universiteit waarop studenten bijvoorbeeld studiematerialen kunnen kopen en verkopen. Er schijnt hier een tekort te zijn aan goede studieboeken en ons project zou daar dus een oplossing voor kunnen bieden. De universiteit heeft momenteel ongeveer 20.000 studenten, dus we zullen al gelijk een redelijk grote "afzetmarkt" krijgen.

Reacties op dit bericht

Dennis schrijft:

14-04-2008, 15:44

Waar blijven die foto's gasten? Er is er nog geen één aan dit bericht toegevoegd. Waarschijnlijk door het trage internet? Het zou mooi zijn als jullie daar een snellere verbinding kunnen verzorgen. Ook handig voor de studenten daar.
Ik wacht in spanning de foto's af.

Dennis schrijft:

14-04-2008, 15:45

...en daar zijn ze :-)

Annelies schrijft:

14-04-2008, 15:53

Tis daar echt super groen zeg! Wel mooi hoor! Die slang is trouwens ook super mooi, alleen btje jammer dat die zo giftig is! Dus maar zorgen dat die niet in jullie kamer komt:)!!

Liefs Annelies

Bas schrijft:

14-04-2008, 17:27

Wat een super foto's gasten! Nou in ieder geval mooi dat jullie weten wat je gaat doen daar ;).. Hier alles nog steeds z'n gangetje. Ik zal jullie van de week even een update geven over het hoe en wat en eventuele nieuwe klanten.. Have fun daar!

Remi schrijft:

14-04-2008, 17:28

Hey gasten,
ziet er allemaal echt super uit zeg. Hoop dat jullie je beetje vermaken maar dat zal zeker wel zijn.
Wens jullie daar nog een goede tijd en nu ik eindelijk de site gevonden hebt zal ik vaker kijken:)
Veel plezier daar nog.

Groeten, Remi

P.S. Is me pak al klaar tijn??;)

Cindy schrijft:

14-04-2008, 22:13

Martijn, ik wil je!

Ik mis je heel erg!

liefs + heel veel kusjes

Cindy!

Rob en Tas schrijft:

15-04-2008, 17:26

Hey!!

Zo wat een beroerd uitzicht zeg! Wi zijn hier jaloers!!! Hahahahaha. Wat bizar dat er op die campus gewoon apen rondlopen... Dat is echt niet voor te stellen!

Wat relaxed ook dat jullie zo lekker uit eten kunnen gaan elke dag, en dat jullie bedden worden verschoond enzo idd LUXE!! Geniet er maar van.

Groetjes,
Rob en Tas

Theo Makkenze schrijft:

15-04-2008, 21:17

Hé Frank en Martijn, alles goed daar ?
Zo te lezen wel !
Hebben de Tanzanianen ook behoefte aan stalen buizen ?
Zo ja, dan overweeg ik om over te komen want zo te horen hebben jullie het heerlijk. wat een verwennerij !

Frank schrijft:

16-04-2008, 08:18

Ha, daar doen ze hier niet aan hoor, buizen... Ze hebben niet eens regenpijpen!

senior G schrijft:

16-04-2008, 09:17

En trailers?

Frank schrijft:

16-04-2008, 09:20

Trailers hebben ze ook maar weinig. Meestal zijn het gewoon bakwagens. Dat is met de wegen hier ook handiger... Ik zal binnenkort wel wat foto's maken.

Peter en Wilma schrijft:

16-04-2008, 14:42

Wat een uitzicht zeg, geweldig!! Die slang zou ik zelf liever niet tegenkomen denk ik, maar ja, zolang hij maar buiten blijft.Het is wel een hele belevenis zo. Hier zijn ze druk bezig met het toilet. Veelsucces verder en tot horens.

Groetjes Peter en Wilma.

 

Copyright © 2008-2009 Martijn Reijerse and Frank Groeneveld. Use of photos is strictly prohibited.