Een stage in tanzania

Frank Groeneveld

Student Technische Informatica

Martijn Reijerse

Student Technische Informatica · 21-12-1986

TU-Delft · UDSM

Een Schot in Tanzania!

Martijn Reijerse · 11-04-2008, 17:41

Het restaurantje bevond zich ergens anders dan we eerst dachten. Het was aardig zoeken, want het was inmiddels al donker geworden. Donker in Tanzania betekend ook echt donker, straatverlichting kennen ze hier namelijk niet. De volgende keer gaat de zaklamp dus mee.
Op internet hadden we al een aantal foto's gezien van het restaurant van het Uplands Centre. Dat was de plek waar we gingen eten. Het restaurant was een terras wat overdekt was met een groot rieten dak, het zag er gezellig uit. Na lang gewacht te hebben kwam ons eten, wat ons erg goed smaakte. Het eten werd dit keer niet opgewarmd in de magnetron maar gewoon klaargemaakt. Hier zullen we dus wel vaker gaan eten.
Na het eten begon het een klein beetje te regenen en alle Tanzanianen sprongen op, betaalden en gingen snel naar huis. Het leek ons verstandig om hetzelfde te doen, want het zou wel eens harder kunnen gaan regenen. Gelukkig waren we voordat de bui echt los barstte op onze kamer. Na nog een slaapverwekkende film te hebben gekeken zijn we gaan slapen.
De volgende morgen zijn we om 8.00 uur opgestaan en zijn we lekker wakker geworden door een frisse douche. Na wat gegeten te hebben zijn we op weg gegaan naar het Computing Centre. Ondanks dat het maar 20 minuten lopen was, kwamen we toch bezweet aan, het was namelijk best wel benauwd. Gelukkig hebben we op onze werkplek een goed werkende airco.
Aan het eind van de ochtend kwam er een erg aardige en drukke Schot binnen gelopen. Dit bleek de Director of Software Engineering te zijn. Hij vertelde ons hoe alles in zijn werk ging op de universiteit en vroeg wat wij precies wilden gaan doen. Veel van de producten die ze maken op de universiteit worden verkocht aan de overheid en het Computing Centre richt zich dan ook voornamelijk op de commerciƫle markt. Daarom zou het mooi zijn als wij een product konden maken wat ze kunnen verkopen. Wij denken dat we misschien beter een ander product dan een marktplaats kunnen maken, omdat dat misschien meer zou opleveren. Maar daarover moeten we nog gaan praten met de Director of Marketing. Hij weet misschien waar klanten om staan te springen.
Na de kennismaking heeft Graham (de Schot) ons het Software Department laten zien, waar verschillende mensen aan het werk waren. Met deze mensen zullen we in de toekomst nog wel te maken krijgen, vertelde hij ons. Daarna zijn we naar buiten gelopen en liet Graham ons een mooie lunchplek zien. Dit was het Hill Park Restaurant, een erg mooi restaurant met verschillende terrasjes. Het zag er allemaal erg gezellig uit en het eten was ook erg goed. We hebben allebei een kippenpoot met rijst en groenten gegeten. Dit smaakte ons prima. Het eten is hier overigens zo goedkoop dat het zowat onmogelijk is om voor dit geld te koken. Zo betaalden we gisteren bij het Uplands Centre 7800 Tsh voor ons eten (en drankjes), dat is omgerekend 2.05 EUR per persoon! Vanmiddag betaalden we 6200 Tsh voor onze lunch, weer bijzonder weinig dus.
's Middags zijn we gaan brainstormen over ons project. Het grote probleem hier in Tanzania is de internetsnelheid. Deze is namelijk ontzettend traag! Zo duurt het plaatsen van 1 foto op onze blog ongeveer 5 minuten. Dus welk project we ook gaan doen, we moeten hiervoor een oplossing zien te vinden.
Vanavond is het plan om weer te gaan eten in het Uplands Centre. Morgen willen het centrum gaan bekijken. Omdat we op onze kamer geen internet hebben, kunnen we van het weekend geen reisverslagen plaatsen. We zullen maandag een verslag op onze blog zetten over het weekend. We vinden het trouwens erg leuk dat er zoveel gereageerd wordt op onze berichten!!

Reacties op dit bericht

Mies schrijft:

11-04-2008, 17:11

Mooi kantoortje jongens, nix voor ivaldi? :)

JariNn schrijft:

11-04-2008, 17:16

Nou Martijn,

Met die kamer ben je wel vooruit gegaan. Stuk groter dan die van jou ;-)

Kus Jarinde

Bas schrijft:

11-04-2008, 17:50

Ze hebben daar ook gewoon Macs :P..

Leuk om te lezen dit jongens! Probeer het een beetje vol te houden zou ik zeggen..

Mathijs schrijft:

13-04-2008, 03:16

Mooi jullie avontuur is ook eindelijk begonnen. Slome internet verbinding is zo jaren'95, heb hier in Bonaire ook erg last van.

Zal af en toe op je blog eens kijken. Geniet ze! :-)

Gr. Thijs

 

Copyright © 2008-2009 Martijn Reijerse and Frank Groeneveld. Use of photos is strictly prohibited.