Een stage in tanzania

Frank Groeneveld

Student Technische Informatica

Martijn Reijerse

Student Technische Informatica · 21-12-1986

TU-Delft · UDSM

Een rustig weekje

Martijn Reijerse · 09-06-2008, 14:11

Ook deze week moest er weer gewerkt worden. Aan het eind van deze week moest de testversie van ons project af zijn. Op zich hadden we niet meer zo heel veel te doen, maar tot nu toe waren we van niemand afhankelijk waardoor we aardig door konden werken. In de fase waarin we nu zitten zijn we afhankelijk van andere mensen waardoor het project nu op een Tanzaniaans tempo verder gaat. Niet zo heel erg snel dus.
Uiteindelijk hadden we vrijdag de testversie toch grotendeels af, deze is te bekijken op www.marketplace.udsm.ac.tz. Op dit moment doet de site het helaas niet, maar dat wordt vandaag verholpen. Volgende week kunt u de site dus weer bekijken.

Vrijdag kregen we eindelijk te horen dat we binnen een paar dagen onze residents permits kregen, na zo'n 2 maanden hier te zitten werd dat wel tijd!

Zaterdag hadden we afgesproken met Veronique, een andere Nederlandse student in Dar. Veronique is een vriendin van mijn nichtje. Met haar zijn we naar de 8e verdieping van het Kilimanjaro hotel gegaan. Dit is een 5 sterren hotel waar alleen de aller rijkste van Tanzania een kamer kunnen nemen. Het zag er ook verschrikkelijk duur uit allemaal. Vanaf het dakterras hadden we een prachtig uitzicht over de haven van Dar. Jammer genoeg hadden we dit keer geen fototoestel bij ons, dus de foto hebben jullie nog tegoed!

Zondag zijn we weer richting Kunduchi vertrokken om daar een dagje aan het stand te liggen. Jammer genoeg was het eb toen we aankwamen waardoor de zee een paar honderd meter verder lag. Zoals gewoonlijk waren er weer veel vissers aan het werk om hun dagelijkse portie vis binnen te halen. We staan er nog steeds versteld van de 'boten' waarmee sommige vissers aan het vissen zijn. Soms is het enige wat ze hebben een surfplank en een net. Hiermee peddelen ze dan de open zee op om zo wat vis te vangen. Vervolgens gaat de vis in een plastic zak mee de dala-dala in om zo te worden verkocht in Dar. Daarna beland de vis op een kleedje op straat op de markt van Kariakoo, waar deze na een dag lang in de zon gelegen te hebben (zonder ijs of ander koeling) wordt verkocht. Voor ons is het nog steeds een raadsel hoe het kan dat de mensen hier er niet ziek van worden.

Het heeft hier nu al een tijdje niet geregend en we voelen de luchtvochtigheid met de dag afnemen. Dat maakt het hier allemaal veel aangenamer. Vooral 's nachts koelt het nu flink af. Nu is het niet de warmte meer waarvan je wakker ligt, maar het geknaag van de muizen in de kast. Hier zullen we dus ook nog wat aan moeten doen.
De komende week willen we nog de nodige dingen doen aan ons project en ons eindverslag verbeteren. Omdat het nu vooral wachten is op andere mensen zal er deze week waarschijnlijk niet zo veel gebeuren.

Deze week hebben we geen foto's genomen, dus helaas ook geen foto's bij dit bericht. Voor aanstaand weekend of het weekend erna staat de Uluguru trip op het programma. Bij de safari-deal van vorige keer, hoorde ook de trip naar de Uluguru Mountains. Deze bergen liggen op 3 uur rijden van Dar Es Salaam. Hier zullen we in 3 dagen naar een top met mooi uitzicht lopen. Onderweg zullen we kamperen in de bergen. Maandag na de trip zullen er waarschijnlijk weer heel wat foto's op de webblog verschijnen.

Reacties op dit bericht

Rob en Tas schrijft:

13-06-2008, 14:31

Hey Frank en Martijn,

Fijn dat jullie site nu bijna klaar is! En natuurlijk weer veel plezier gewenst op jullie 2e safari!! Echt super hoor dat jullie dat zo hebben kunnen regelen.

We zijn weer benieuwd naar de foto's.

Groetjes uit Rotterdam

 

Copyright © 2008-2009 Martijn Reijerse and Frank Groeneveld. Use of photos is strictly prohibited.