Een stage in tanzania

Frank Groeneveld

Student Technische Informatica

Martijn Reijerse

Student Technische Informatica · 21-12-1986

TU-Delft · UDSM

Op een onbewoond eiland...

Martijn Reijerse · 19-05-2008, 13:53

Afgelopen zaterdag was het nogmaals slecht weer, dus we zijn weer naar de bioscoop gegaan. Er draaide weinig leuke films, dus we hebben gegokt op Ironman omdat deze draaide op het grootste scherm van Oost-Afrika. Het begin van deze film is op zich wel leuk, maar op een gegeven moment wordt het allemaal te futuristisch. De grootte van het scherm viel overigens ook wel mee, Pathé heeft in sommige zalen grotere schermen. We hebben ons echter wel vermaakt en het was natuurlijk niet duur, 3,70 euro per kaartje. We vragen ons af hoeveel Pathé wel niet verdiend aan je als je daar een kaartje van 8,75 euro koopt. Die zalen zitten veel voller en de films draaien veel meer dan hier.

Zondagochtend was het bewolkt, waardoor we aan het twijfelen sloegen of het wel slim was om naar Bongoyo, het onbewoonde eiland, te gaan. We hebben het er uiteindelijk toch op gegokt. We vetrokken al om 7:30 richting de slipway omdat we de eerste boot wilden hebben. Daar aangekomen waren we samen met twee engelsen de enige toeristen die naar Bongoyo gingen. Dat werd dus een rustig dagje!
Bongoyo is een eiland met twee grote zandstranden, voor de rest zijn het rotsen waar goed te snorkelen valt. Het eiland heeft geen pier, dus we moesten overstappen op een kleiner bootje dat ons het strand zou opvaren. We kwamen aan op het eiland toen het eb was en een aantal rotsen waren droog gevallen. Tussen de rotsen ontstonden kleine lagunes, waar alen en andere mooie visjes te zien waren. Ook op het strand was het één en ander te vinden. Zo is op de foto een aangespoelde kogelvis te zien. Deze wordt door veel mensen, vooral in Japan, als een lekkernij gezien. Toch sterven er nog elk jaar mensen aan het dodelijke gif dat deze vis bij zich heeft.
Na de lunch zijn we het eiland verder gaan verkennen. We zijn het tropisch bos ingelopen om naar het andere strand op zoek te gaan. In het begin vonden we het bos erg mooi, maar na een half uur zo in het bos te hebben gelopen werd het toch wel eentonig. Uiteindelijk vonden we het strand aan de andere kant van het eiland. Dit strand was minder mooi dan het strand waar we ‘s morgens waren, dus de volgende keer blijven we daar. Op de terugweg door het bos kregen we nog een flinke hoosbui over ons heen.
Ondertussen waren er al meer boten met toeristen aangekomen en was het drukker geworden op het strand. Op de terugweg wouden echter al deze toeristen gelijkertijd terug, dus dat werd aardig proppen. Ook was het vloed geworden en het waaide hard, waardoor de zee aardig woest was. Bij het instappen van onze groep in het kleine bootje ging het ook maar net goed, maar de andere groep werd met boot en al weer terug op het strand gegooid. Uiteindelijk is wel iedereen aan boord van de grote boot gekomen.
‘s Avonds hadden we weinig zin meer om eten te kopen en zijn we uit eten gegaan bij het Uplands Centre. Dit smaakte ons zoals gewoonlijk erg goed.

Reacties op dit bericht

Mies schrijft:

19-05-2008, 14:15

Leuke foto's weer jongens! :)

Rogier schrijft:

20-05-2008, 11:19

Gave foto's. Ik vind het trouwens meer op murenes lijken, die alen. Tricky beesten :). Is het niet wat om een weekje te bushcraften op dat eiland?

senior G schrijft:

21-05-2008, 09:54

Jongens ik denk dat Rogier gelijk heeft en als ik ze nader analyseer zijn het de echte Tanzaniaanse Bongoyo Murenen.
Ik zou wel uitkijken als ik jullie was, want ze bijten nogal
en of ze giftig zijn weet ik niet. Mooie belevenissen weer.
Ga zo door.

Rob en Tas schrijft:

21-05-2008, 18:32

Hoi Frank en Martijn,

Klinkt wel heel spannend hoor zo'n onbewoond eiland! leuk dat jullie daar op zijn geweest.

Veel succes met jullie project!

groetjes,

Rob en Tas

 

Copyright © 2008-2009 Martijn Reijerse and Frank Groeneveld. Use of photos is strictly prohibited.