Een stage in tanzania

Frank Groeneveld

Student Technische Informatica

Martijn Reijerse

Student Technische Informatica · 21-12-1986

TU-Delft · UDSM

Eindelijk: een Daladala foto!

Frank Groeneveld · 16-05-2008, 14:08

Ja, het is eindelijk gelukt, we hebben een volle Daladala kunnen fotograferen (zie foto 1)! Deze Daladala heeft ons record verbroken: eindelijk hebben we met 30 man erin gezeten. Dat is niet helemaal eerlijk, er zaten een paar kinderen tussen, die nemen natuurlijk minder ruimte in. Ik zal even verklaren hoe er 30 man in zo'n busje past:
Achterin zijn er 3 rijen van 4 zitplaatsen, dat is dus totaal 12. Daarvoor is een rij van 3 zitplaatsen, totaal 15. Daar tegenover, met de rug tegen de bank waarop de bestuurder zit, kunnen 5 kinderen zitten, totaal: 18. Dan zijn er nog 3 plaatsen op de voorste bank, totaal 21 zitplaatsen. Er kunnen dan nog makkelijk een stuk of 8 mensen staan. Bij ons waren er ook nog kinderen die op schoot zaten, dus er was nog ruimte over!

Op de tweede foto zie je een Tanzaniaanse grasmaaier. Dat zijn mannen die heel de dag met een soort kapmes alle grasveldjes op de campus kort "maaien". Zij zijn overigens de enige Tanzanianen die zweten.

Gistermiddag zijn we naar de stad gegaan om daar een kijkje te nemen als de winkels open zijn. In Dar hebben we een kijkje genomen in de plaatselijke Apple winkel. Prijzen liggen rond de prijzen in Europa, dus hier kopen heeft weinig nut.
Zoals je ziet op de foto's zijn er mooie en minder mooie gebieden in Dar. Wij hebben tot nu toe alleen de mooie kanten laten zien, maar we zullen proberen ook wat armoedige en vervuilde gebieden te fotograferen. Dat is natuurlijk niet zo makkelijk, de mensen die daar wonen stellen het natuurlijk niet op prijs als je daar als rijke toerist foto's gaat lopen schieten.
Verder hebben we gekeken bij een reismaatschappij voor buskaartjes naar Arusha (waar onze safari start). De busreis naar Arusha kost ongeveer 12 euro per persoon, voor een reis van 600 kilometer is dat natuurlijk niet duur. De safari is trouwens ook al geboekt: we gaan met Bobbytours 7 dagen op safari voor $ 920,- per persoon, inclusief de overnachting voor en na de safari.

Als het goed weer is dit weekeind willen we naar het strand gaan op Bogonyo. Dat is een onbewoond eilandje voor de kust van Dar. Het zand schijnt daar nog witter te zijn dan bij Kunduchi en er is ook een soort bos waarin je lekker in de schaduw kan zitten. Het schijnt echt een soort paradijsje te zijn.

Reacties op dit bericht

Jarinde schrijft:

16-05-2008, 19:11

Hehe nou inderdaag eindelijk. Maar wel erg leuk om een keer zo'n dala dala te zien en volgens mij om in het echt te zien nog 1000x leuker.

Kus Jarinde

Rob en Tas schrijft:

18-05-2008, 17:47

Hoi!

Leuk om eens zo'n daladala op de foto te zien! Jullie verhalen blijven leuk om te lezen! Dat strand klinkt ook wel hee; erg aantrekkelijk hoor hahaha!!!

Groetjes,

Rob en Tas

astrid en hans schrijft:

18-05-2008, 20:19

Hallo martijn, leuk om nu ook eens foto's te zien van het echte afrika. Vooral de foto van de daladala is leuk. We zien al dat jullie echt ingeburgerd zijn.Geniet en werk ze.
groetjes, Astrid en Hans

 

Copyright © 2008-2009 Martijn Reijerse and Frank Groeneveld. Use of photos is strictly prohibited.