Een stage in tanzania

Frank Groeneveld

Student Technische Informatica

Martijn Reijerse

Student Technische Informatica · 21-12-1986

TU-Delft · UDSM

Normale werkweek

Frank Groeneveld · 12-05-2008, 09:46

Afgelopen week hebben we lekker gebruik kunnen maken van onze koelkast. Regelmatig hadden we geen elektriciteit, maar de koelkast is zo goed, dat de inhoud nog koud is als de koelkast 8 uur uit staat. Dat we geen elektriciteit hadden kwam waarschijnlijk doordat een elektriciteitsmast vlakbij was ingestort. Het statistical centre heeft een generator, dus we hadden af en toe wel elektriciteit, alleen 's nachts was de generator uit. Inmiddels is de elektriciteitsmast gerepareerd en hebben we weer heel de dag elektriciteit.
Deze week hadden we medebewoners in ons gebouw: een Tanzaniaans voetbalteam. Voor hen is het schijnbaar de normaalste zaak van de wereld om tot na 12 uur 's nachts muziek te luisteren en vervolgens om 6 uur 's ochtends weer muziek te gaan luisteren. Dat waren dus een paar nachten wat minder nachtrust. Het voetbalteam had zondag een wedstrijd in Dar, dus zaterdag vertrokken ze naar een slaapgelegenheid in de buurt van het voetbalstadion.

Heel de week hebben we aan ons project bij de UCC gewerkt. Het UCC verkoopt allerlei producten aan scholen en ministeries. Een van deze producten is het Smartboard: een schoolbord wat op een computer aangesloten wordt. Met een Smartboard kan de docent alles wat hij op het bord schrijft bijvoorbeeld opslaan, maar hij kan ook een demonstratie geven hoe een kikker ontleed kan worden of hoe bepaalde scheikunde proefjes uitgevoerd moeten worden. In Nederland is het Smartboard langzaam in opkomst, dus we hadden niet verwacht dat die dingen in Tanzania al verkrijgbaar waren.
Bij ons in de projectroom werken ook twee marketing mensen die Smartboards verkopen: Noah en Samuel. Samuel was woensdag bezig met een Smartboard en hij heeft ons toen een demonstratie gegeven. Zo'n Smartboard werkt erg mooi! Dit is wel weer een voorbeeld van hoe snel je afgeleid bent. Alles en iedereen doet hier rustig aan en als je hier al een tijdje bent, ga je hetzelfde doen. Je discipline neemt af en je doet veel andere dingen.
Hoewel onze discipline dus afneemt, schiet het project al aardig op.

Een paar dagen geleden vloog 's avonds trouwens de grootste libel die we ooit gezien hebben over het balkon. Op een foto is niet goed te zien hoe groot, maar hij was groter dan mijn hand!

Zaterdag wilden we naar het strand gaan, maar het weer werd steeds slechter. Uiteindelijk zijn we naar de bios gegaan om "What happens in Vegas" te kijken. Dat is echt een aanrader, een originele film vol met droge humor.
Zondag was het 's ochtends ook bewolkt. Uiteindelijk hebben we de gok gewaagd en zijn toch naar Kunduchi Beach vertrokken. Daar was het niet bewolkt en konden we lekker aan het te witte strand liggen.
De lunch was echt een feest: voor minder dan 10 euro hadden we twee drankjes en een warm buffet met voor- en nagerechten. Onbeperkt eten voor minder dan 10 euro! Er zaten echt hele lekkere gerechten tussen, dus we hebben er optimaal gebruik van gemaakt. Als echte Nederlander eet je natuurlijk zo veel mogelijk, want dan is het nog goedkoper. Ons uitzicht tijdens de lunch is overigens te zien op de foto.

Deze week gaan we weer hard aan het project werken. Verder zullen we proberen wat meer foto's met mensen erop te maken en we gaan nog een keer proberen een volle Dala Dala te fotograferen.

Reacties op dit bericht

Rogier schrijft:

13-05-2008, 16:36

Hey yo Frank!
Gave verhalen en foto's man.
Zijn er nog een beetje rotsen of bergen in Tanzania waar wat te sportklimmen of boulderen valt? Of moet deze sport daar nog geïntroduceerd worden?
Ciaooooooo!

Wilma schrijft:

14-05-2008, 08:39

Wat een schitterende fotos hebben jullie weer gemaakt . Het leven is af en toe zo slecht nog niet daar he. Het is een goed adresje wat jullie gevonden hebben. Gaan jullie ook nog een keer duiken?

Wilma schrijft:

14-05-2008, 08:45

Gisteren is het gebouw van bouwkunde van de TU Delft afgebrand. Eeen gedeelte van het gebouw is ingestort. Gelukkig zijn er geen gewonden, maar er is heel veel materiaal verloren gegaan. Een dezer dagen zou er een tentoonstelling zijn en ook al deze voorwerpen (zoals originele Rietveldstoelen ) zijn in de vlammen opgegaan. Oorzaak was kortsluiting t.g.v. een lekkend koffieapparaat.Het was echt verschrikkelijk om te zien.

Theo Makkenze schrijft:

14-05-2008, 16:56

Jullie zijn daar toch om te werken of is dit maar een dekmantel. Aan de foto's te zien het laatste. Dat wil niet zeggen dat ik het jullie niet gun maar probeer ook wat geld te verdienen zodat je daar een appartementje kunt kopen zodat op gezette tijden de familie ook even (voor noppes) langs kan komen !

 

Copyright © 2008-2009 Martijn Reijerse and Frank Groeneveld. Use of photos is strictly prohibited.