Een stage in tanzania

Frank Groeneveld

Student Technische Informatica

Martijn Reijerse

Student Technische Informatica · 21-12-1986

TU-Delft · UDSM

Te wit

Martijn Reijerse · 05-05-2008, 10:11

Na het plaatsen van het laatste bericht op de blog zijn we naar ons appartement gegaan. Daar gekomen zagen we zowaar een nieuwe koelkast! Onze voorspelling klopte dus aardig. De koelkast is volgens ons vrij nieuw en deze is ontzettend groot. Voor zaterdag hadden we dus aardig wat in te kopen.
Maar eerst moesten we zaterdag een workshop geven. Deze werd niet gegeven in de mooie conference room, maar in het gewone kantoor waar de meeste ontwikkelaars hier werken. Onze workshop zou om 9.00 uur Tanzaniaanse tijd beginnen, dit werd dus zoals te verwachten 10.00 uur. De workshop verliep vrij snel omdat er weinig vragen waren. Dit kwam niet omdat alles zo duidelijk was, maar meer omdat ze er volgens ons weinig van begrepen. Een groot deel van de mensen die naar de workshop kwamen hadden ook niets met het onderwerp van de workshop te maken en snapten er natuurlijk niets van. Maar hé, als je er voor betaald krijgt kan je natuurlijk altijd even langskomen!
Toen we naar buiten liepen na onze workshop was het prachtig weer, dus we maakten plannen om naar het strand te gaan. Na bijna 4 weken hier werd het nu toch wel een keer tijd om een duik in de Indische Oceaan te nemen. Voordat we naar Kunduchi vertrokken hebben we eerst op de gebruikelijke plaats in Mlimani een hapje gegeten en wat inkopen gedaan voor het strand. Aangekomen in Kunduchi gingen we op zoek naar het strand, want dit konden we in eerste instantie niet direct vinden. Wel zagen we een waterpark wat bij een heel duur uitziend hotel hoorde. Uiteindelijk na een aantal omzwervingen kwamen we bij het strand waar we werden aangehouden door een aantal bewakers. Zij vroegen wat we hier kwamen doen. Wij vertelden dat wij een duik kwamen nemen en dat we dit wel een mooi strand vonden. De bewakers vertelden dat we dit maar eens moesten vragen aan de manager/directeur van het hotel. De directeur vertelde ons dat dit een privé strand was en dat we hier wel konden zwemmen, maar dat we ons daarvoor eerst moesten melden bij de receptie. Op zoek naar de receptie keken we onze ogen uit toen we het hotel binnenliepen want dit was echt ontzettend mooi en het zag er allemaal heel duur uit. Aangekomen bij de receptie vertelde de receptioniste ons dat het 5000 Tsh (2,5 euro) koste om te mogen zwemmen, hiervoor krijgen we ook een drankje en werden onze spullen bewaakt. Niet gek dachten we!
Uiteindelijk zijn we heerlijk neergeploft in twee relaxte strandstoelen (inclusief) zoals te zien is op de foto. Hier hebben we van ons drankje genoten voordat we een duik in de zee hebben genomen. Voordat we jullie gaan vertellen hoe lekker warm de oceaan is, willen we jullie eerst vertellen dat het zand hier zo ongelooflijk wit is, dat het echt pijn doet aan je ogen. Zoiets hadden we natuurlijk op de plaatjes gezien voordat we hier heen gingen, maar in het echt is het toch allemaal nog wat mooier.
Om een uur of 4 zijn we weer richting Dar gegaan, want we moesten immers nog wat inkopen doen. Bij de Shoprite (de grote supermarkt) hebben we dan ook aardig wat ingekocht om onze koelkast te vullen.
Zondag zijn we weer richting Kunduchi vertrokken, alleen zijn we dit keer gelijk via de ingang van het hotel naar het strand gelopen. Nu waren we er wat eerder, zodat we wat langer konden genieten van deze mooie plek.
Na het strand hebben we weer inkopen gedaan. De volgende dag (maandag) zou de supermarkt gesloten zijn vanwege een telling, dus we hebben maar een aantal dingen extra ingeslagen.

Bekijk vooral de foto’s van het weekend, want die zeggen dit keer meer dan het verhaal.

Reacties op dit bericht

Mies schrijft:

05-05-2008, 13:26

Sweet :) Maareh, wanneer komen jullie zelf op de foto? Met een slang om je nek of zo :P

Annelies schrijft:

05-05-2008, 18:59

Whauw... echt sprookjes achtig, net niet echt! Wel super gaaf om te zien! Daar wil ik zeker ook een keer heen:)!!

Liefs Annelies

Rob en Tas schrijft:

06-05-2008, 21:46

Zo zeg dat ziet er echt waanzinnig uit!! Zus ik ben jaloers op je!!!
Fijn dat jullie koelkast geregeld is, nu maar hopen dat de stroom niet steeds uitvalt...

Veel plezier nog!

Groetjes uit Rotterdam (ook zonnig maar nog net te koud om in de zee te zwemmen)

Wilma schrijft:

07-05-2008, 12:49

Wat een schitterende stranden zeg, dat is net niet echt, maar jullie hebben het met eigen ogen kunnen zien. Fijn dat jullie nu een koelkast hebben, handig voor de melk (grapje). Volgens mij hebben jullie het nog niet zo slecht daar. Hier is het nu ook mooi weer.

Groetjes Wilma

Bas schrijft:

07-05-2008, 23:22

Jullie moeten voor Windows gaan werken en achtergronden leveren voor de nieuwe versie. Echt super vet die foto's! En nu weer aan het werk ;)..

senior G schrijft:

08-05-2008, 16:47

Wonen daar geen mensen jongens?
Kiek die er is bij als je er een ziet lopen.

 

Copyright © 2008-2009 Martijn Reijerse and Frank Groeneveld. Use of photos is strictly prohibited.