Een stage in tanzania

Frank Groeneveld

Student Technische Informatica

Martijn Reijerse

Student Technische Informatica · 21-12-1986

TU-Delft · UDSM

Nog geen nieuwe koelkast

Frank Groeneveld · 02-05-2008, 16:01

Allereerst bedankt voor al jullie reacties. Het is heel leuk om te zien hoeveel mensen onze website bezoeken en te lezen wat jullie van ons avontuur vinden.

Deze week hebben we iedere dag aan het project gewerkt. Het is een aantal dagen heel regenachtig geweest en vandaag is het weer voor het eerst heel de dag droog. Woensdagnacht was in onze kamer de stroom uitgevallen, zodat we wakker werden van de warmte. Donderdag ochtend bleek, toen we op de universiteit aankwamen, dat het een nationale feestdag was (dag van de arbeid). Bijna iedereen was vrij en het internet was dan ook razend snel. We hebben op een dag een paar films kunnen downloaden, meestal lukt één film in twee dagen niet eens. Donderdagavond hadden we nog steeds geen stroom op onze kamer. Toen we gingen vragen hoe dat kwam, werd ons verteld dat ze ons gebouw wel even op de generator aan zouden sluiten! Binnen een uur hadden we weer stroom en verlichting, toch wel handig als het om half zeven al donker is. Overigens is het nu vrijdag en hebben we nog steeds geen nieuwe koelkast...
We hebben overigens nog een paar dingen niet verteld over de campus. Op de campus is een redelijk groot sportterrein met een voetbalveld, twee basketbal velden, een hardloopbaan, een paar tennisbanen en een zwembad. De campus is echt heel anders dan alles eromheen: Vuilnis wordt opgehaald, straten worden geveegd, gras wordt gemaaid, alles wordt netjes onderhouden (behalve de sportvelden dan) en er is zelfs een kerk met daarnaast een moskee. Op zondag worden sommige college zalen ook gebruikt als "kerk", wat je goed kunt herkennen doordat er dan Swahili wordt gesproken in plaats van Engels. Net buiten de campus zie je erg veel armoede en rotzooi, iedereen gooit alles overal op straat en niets wordt onderhouden. Zie ook de foto, die is vlakbij Mwenge busstation genomen.
Gisteravond hebben we onze eerste Bidsprinkhaan gezien, wat zijn die beesten groot! Martijn liep naar de wastafels om zijn tanden te gaan poetsen en werd bijna omver gevlogen door dat beest. Een foto maken was lastig, maar we hebben ons best gedaan.
Vanochtend hebben we onze laatste voorbereidingen getroffen voor een workshop die we morgen gaan geven getroffen. In die workshop gaan we uitleggen aan een aantal mensen hier, hoe ze gebruik kunnen gaan maken van een nieuwe versie van een programmeertaal. (voor de kenners, hoe ze object georiënteerd kunnen programmeren met PHP 5) Die workshop gaat ongeveer 4 uur duren, dus morgen hebben we alleen 's middags wat vrije tijd.
Vanmiddag zijn we na de lunch naar Tazara trainstation gegaan, om uit te zoeken wat de vertrektijden van de treinen naar Zambia zijn. We zijn van plan na onze safari, die overigens al bijna geboekt is, met de trein dwars door Tanzania naar Zambia te gaan. Die trein reis gaat door een natuurpark en op die manier kun je goedkoop heel veel van het land zien.
Drie keer per week vertrekt er zo'n trein vanuit Dar en de kosten voor een eerste klas ticket liggen rond de 30 euro. Voor dat geld heb je dan een treinreis van 1860 km, die ongeveer 48 uur duurt als je in een keer doorreist. Onderweg kun je uitstappen waar je wil, als je maar binnen 60 dagen je reis afmaakt. Als het goed is hoeven we dan dus niet opnieuw een ticket te kopen.
Aangekomen in Zambia willen we dan doorreizen naar de Victoria Waterfalls.

Morgen gaan we dus een workshop geven en zondag proberen we opnieuw naar het strand te gaan.

Reacties op dit bericht

Ralph schrijft:

02-05-2008, 19:04

BETER! Eerste post hahaha.

Jongens. klinkt allemaal super... workshop van 4 uur... in het engels? of word het vertaald??? geen idee wat ze daar spreken.

Treinreis klinkt super... en van de prijs kan de NS nog wat leren... Damn was al evenveel geld kwijt voor een paar biertjes en een treinreis naar rotterdam ;-) op de 30ste...

Veel plezier verder
hoooooooooi

Senior G. schrijft:

02-05-2008, 20:06

Hé jongens,
Die koelkast is er nu dus gewoon dus niet meer klagen?
Jongens wat een ervaringen. En morgen nog verdienen ook.
15.000 klinkt natuurlijk enorm. Ga d´r maar lekkker luxe van eten
en geef de ober ook wat. Ik zie nog steeds geen vrachtwagens op de foto´s of hebben jullie die al in de archieven?
Succes morgen.

Doei

Bas DORST schrijft:

02-05-2008, 23:37

Hoi frank

Harstikke leuk en interressant om te lezen,heb je al een A1 locatie gevonden
voor een nieuw APR,e tje??
het beste is tussen 2 telefoon winkels in,zoals je weet.
succes met jullie project,we blijven jullie volgen,en pas een beetje op jezelf.

VRGR Bas

Rob en Tas schrijft:

03-05-2008, 15:22

Hoi Martijn en Frank,

Wat leuk dat jullie naar de Victoria Falls in Zambia gaan! Dat lijkt me echt super, ben nu al benieuwd naar de foto's. Wanneer gaan jullie daar naar toe?

Succes met de workshop het klinkt wat ingewikkeld maar weet zeker dat het goed gaat komen met jullie daar. Jammer dat jullie nog op de koelkast moeten wachten maar ja het blijft natuurlijk Tanzania he...

Veel plezier nog verder!

groetjes,
Rob en Tas

 

Copyright © 2008-2009 Martijn Reijerse and Frank Groeneveld. Use of photos is strictly prohibited.